Przyrządzenie też nie wymaga zbyt wiele czasu i umiejętności. Najpierw gotujemy tortellini 2 minuty krócej niż sugeruje instrukcja na opakowaniu. Następnie do miski wrzucamy - uprzednio umytą - rukolę, później w kostkę pokrojonego zielonego ogórka i pomidory. Kolejno dodajemy oliwki, półtalarki z cebuli i przygotowane tortellini. Teraz możemy dolać oliwy i soku z cytryny oraz dosypać przyprawy. Mieszamy wszystkie składniki i na samym końcu, na wierzchu sałatki układamy pokrojony ser feta i listki bazylii. Całość polewamy jeszcze raz oliwą i posypujemy oregano.
SKŁADNIKI:
MIŁYCH WRAŻEŃ DLA CIAŁA I DUCHA !!!
- 1 opakowanie rukoli;
- 3 pomidory;
- 1 długi ogórek;
- 1 opakowanie tortellini;
- 2 czerwone cebule;
- po 100 g zielonych i czarnych oliwek;
- opakowanie sera feta;
- pieprz, zioła prowansalskie, oregano;
- świeża bazylia;
- oliwa;
- sok z 1/2 cytryny.
MIŁYCH WRAŻEŃ DLA CIAŁA I DUCHA !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz