Przepis na zupę krem z pieczonej, czerwonej papryki to szczególnie ciekawa propozycja na chłodne jesienne oraz zimowe dni. Właśnie taką potrawę przygotowałam na pierwsze danie urodzinowego obiadu dla rodzinki. Obowiązkowym dodatkiem były serowe paluchy z ciasta francuskiego.
SKŁADNIKI:
- 6 szt. papryki czerwonej;
- 1 marchewka;
- 1 cebula
- 2 l bulionu;
- 1 łyżeczka papryki słodkiej;
- 1 łyżeczka papryki ostrej.
DODATEK:
Jako obowiązkowy dodatek do kremu z papryki polecam serowe paluchy z ciasta francuskiego. Ciasto rozkładany na desce, posypujemy startym żółtym serem lub parmezanem. Następnie wgniatamy go za pomocą drewnianego wałka.
Kroimy na cienkie plastry i skręcamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut. I gotowe!
Gdy paluchy już się zarumienią wyjmujemy, czekamy aż ostygną i dodajemy do zupy.
SKŁADNIKI:
- 1 op. ciasta francuskiego;
- 2 garści sera żółtego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz