Tak przygotowane domowe musli używamy do naszej rozgrzewającej potrawy. Odmierzamy 6 do 7 łyżek, wrzucamy do rondelka, zalewany wrzącą wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na bardzo małym ogniu (na płycie indukcyjnej max. 3) przez 10 min. Gorącą miksturę przekładamy do miseczki, dodajemy 2-3 łyżeczki soku z cytryny i starte jabłko. Smaczna, zdrowa, dodająca energii i rozgrzewająca owsianka gotowa!
• płatki żytnie;
• siemię lniane;
• płatki migdałów;
• rodzynki;
• daktyle;
• morele;
• suszone jagody goji;
• cytryna,
• jabłko;
• przyprawy: cynamon, kardamon, kurkuma, imbir.
Tak naprawdę za każdym razem gdy przygotowuję bazę do owsianki wybieram inne składniki, tak wiele jest jeszcze smacznych, suszonych owoców i różnych rodzajów orzechów. Zajrzyjmy do szafki i sprawdźmy co w niej mamy ;)
SMACZNEGO !!!
Tak naprawdę za każdym razem gdy przygotowuję bazę do owsianki wybieram inne składniki, tak wiele jest jeszcze smacznych, suszonych owoców i różnych rodzajów orzechów. Zajrzyjmy do szafki i sprawdźmy co w niej mamy ;)
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz