Przepis jest niezwykle szybki i prosty. Ja do mojej zupy użyłam odmiany dyni z gatunku Cucurbita maxima a dokładnie kaboche. Jest ona zdecydowanie słodsza w smaku i jak dla mnie dużo lepsza.
W przygotowanym wcześniej rosole gotujemy pokrojoną w kostkę dynię i ziemniaki, dodajemy przyprawy. Czekamy aż wszystko zmięknie czyli około 15 minut. Możemy dodać troszkę pieprzu. Następnie wszystko blendujemy i pyszna zupa krem gotowa!
W przygotowanym wcześniej rosole gotujemy pokrojoną w kostkę dynię i ziemniaki, dodajemy przyprawy. Czekamy aż wszystko zmięknie czyli około 15 minut. Możemy dodać troszkę pieprzu. Następnie wszystko blendujemy i pyszna zupa krem gotowa!
• 2-3 l rosołu;
• 0,6 kg dyni;
• 0,2-0,3 kg ziemniaków;
• łyżeczka cynamonu i gałki muszkatołowej;
• pieprz;
• jogurt naturalny.
P. S. Gabi nie jadła tej zupy, ona ją po prostu pochłaniała! ;))
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz