piątek, 22 listopada 2013

Matiasy na słodko

Kolejna sałatka, łatwa i szybka w przygotowaniu. Nie wiem kompletnie z czego to wynika, że znowu podaję przepis na tak prostą potrawę. Może dlatego, że ostatnio na właśnie takie "gotowanie" mam czas i ochotę ;) Śledziowa sałatka przygotowana wieczorem jeszcze lepiej będzie smakować na śniadanie.
Śledzia moczymy a następnie kroimy w grubą kostkę. Kolejno przygotowujemy półtalarki z pora i drobno pokrojone jabłko oraz ogórka. Dosypujemy rodzynki i żurawinę. Dodajemy w proporcjach 1:1 jogurt naturalny i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. 
SKŁADNIKI:
  • 5 szt. matiasów;
  • 2 ogórki kiszone;
  • 2 jabłka średniej wielkości;
  • 1 por;
  • 2 garści rodzynek;
  • 1 garść żurawiny;
  • jogurt naturalny;
  • majonez.
OBOWIĄZKOWY DODATEK MUZYCZNY:
Dorota Osińska album pt."Teraz". Posłuchaj w zakładce Muzyka do gotowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz