niedziela, 17 listopada 2013

Rybka w jarzynach dla Gabi

Przyznam szczerze, nie lubię, wręcz unikam podawania mojemu dziecku mięsa. Jak już to cielęcina z dobrego źródła. Zdecydowania preferuję ryby, warzywa i owoce. A Gabi ma już prawie 10 miesięcy i 6 zębów ;)) więc je praktycznie to samo co my, tylko w troszkę innej konsystencji.
Szybki i prosty sposób na dobry obiad dla całej rodziny, bez względu na wiek i stan uzębienia ;) 
Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy w talarki. Układamy warstwowo w żaroodpornym naczyniu: 3 filety z mintaja, włoszczyzna, przyprawy i masło. W ten sposób ułożyłam 2 warstwy. I do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. 
Dla Gabi wersja zmiksowana.
SKŁADNIKI:
  • 6 filetów z mintaja;
  • włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler);
  • masło;
  • sól, pieprz, oregano, bazylia, majeranek, szczypiorek;
  • na wierzch, po upieczeniu, natka pietruszki. 
SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz