piątek, 25 października 2013

S O S !!! Z grzybów leśnych

A dzisiaj obiecany przepis na sos grzybowy. Ostatnio użyłam go jako dodatek do tortu szpinakowego.
Na małej patelni rozgrzewamy łyżkę masła i oleju, dodajemy cebulę, dusimy przez kilka minut. Następnie dorzucamy grzybki, najlepiej z własnych, tegorocznych zbiorów i ponownie dusimy, tym razem około 15 min. Po tym czasie dodajemy sól, pieprz i śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu wrzucamy dużą garść poszatkowanej, zielonej pietruszki. 
SKŁADNIKI:
• około 30 dkg grzybów leśnych;
• 1 cebula;
• 1/2 szklanki śmietany 30%;
• duża garść zielonej pietruszki;
• 1 łyżka masła i oleju;
• pieprz i sól. 

SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz