środa, 23 października 2013

Słona tarta na lunchyk

Słona, szybka w przygotowaniu, tarta z cukinii, bakłażana i pomidora. Przepis zaczerpnięty z mojego ulubionego polskiego programu kulinarnego "Pyszne 25".
Dwa pierwsze składniki kroimy w cienkie plastry i podsmażamy na patelni grillowej z dodatkiem oliwy. Następnie łączymy ze sobą śmietankę, jajka, tymianek, sól i pieprz. Ciasto francuskie przekładamy do formy a na nim układamy kolejno cukinię, bakłażana i pomidora. Całość polewamy przygotowaną wcześniej miksturą a na wierzchu układamy kozi ser. 
Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 20 do 30 minut. 
SKŁADNIKI:
• cukinia;
• bakłażan;
• 2 pomidory;
• ciasto francuskie (1 opakowanie);
• 100 g koziego sera; 
• 3 jajka;
• 200 ml śmietany;
• tymianek, sól i pieprz.

SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz